Nancy Huisman

Freelance communicatieadviseur   & tekstschrijver

Gemeente Katwijk

De gemeente Katwijk is een kustplaats met ruim 60.000 inwoners en een belangrijke regionale functie in de Duin- en Bollenstreek. Ik heb hier ruim acht jaar gewerkt als (senior) communicatieadviseur. 


Eén van de grote projecten waar ik deze periode aan gewerkt heb, is de fusie van de gemeenten Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg tot de nieuwe gemeente Katwijk. Zo heb ik het strategisch communicatieplan voor de interne en externe communicatie rond het fusietraject opgesteld. Vervolgens heb ik ook de uitvoering van dit hele traject aangestuurd. 

 

Onderdelen van dit communicatietraject waren: het bepalen van de identiteit van de nieuwe gemeente, en het opstellen van een profielschets: "Trots op traditie, oog voor vernieuwing'. Ook is een speciaal personeelsbulletin voor de drie ambtelijke organisaties ontwikkeld. Ten slotte hebben is direct na de fusie  een nieuwe huisstijl geïmplementeerd. 


Verder ben ik als communicatieadviseur betrokken geweest bij vele projecten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: interactief beleid/burgerparticipatie (Partners & Pröpper), benchmark TNS NIPO, medewerkers-tevredenheidsonderzoek, begroting, burgerjaarverslag, verbetering gemeentepagina, verbetertraject bewonersbrieven.